Disse kontrære investorer gør sig klar til at tjene stort på et forventet økonomisk sammenbrud af uhørte dimensioner

Optimist eller pessimist? Uanset om vi har tillid til den økonomiske udvikling eller ej, kan det være nyttigt at lytte til succesrige kontrære investorer, der tænder den røde lampe.

Centralbanker har i de seneste år pumpet trillioner af dollars, euro og andre valutaer ud i økonomien i et eksperiment, ingen kender rækkevidden og konsekvenserne af

Jeg har for nylig lært tre kontrære investorer at kende. Mindst tre ting karakteriserer dem

  1. De er økonomisk uafhængige
  2. De bor udenfor deres hjemlande
  3. De forventer et økonomisk sammenbrud af uhørte dimensioner

Et kendt dansk ordsprog siger, at det er svært at spå, især om fremtiden. Det er altid godt at have i baghovedet, når dygtige sælgere og investorer gør sig kloge på udviklingen.

De investorer jeg har i tankerne er ingen undtagelse. Hvorfor tror jeg på dem? Det gør jeg heller ikke sådan bare lige, men da jeg er nysgerrig af natur, holder jeg af at lytte til mennesker, der går andre og måske nye veje.

En anden ting, som jeg finder nyttigt, når min nysgerrighed fører mig ind på ukendt territorie, er et udsagn, der lyder nogenlunde sådan:

– Den største udfordring er ikke uvidenhed, men det, vi tror, vi ved.

Bedrag i fiktion og virkelighed

Jeg ved ikke, hvordan andre har det med kriminalromaner. Men jeg elsker et godt plot, og kan godt accepterer en konspirationsteori, når det er fiktion. Jeg er mere forbeholden, ja tøvende, når det gælder den virkelige virkelighed.

Dog vil jeg ikke afvise, at der findes konspirationer. Suez-krisen i 1956 er et godt eksempel, men det er en anden historie.

Omslag til krimi om bedrag og guld af den kontrære investor Doug Casey
Krimi om bedrag og guld af den kontrære investor Doug Casey

En krimi er ikke bare en krimi

Det leder mig til Doug Casey. Jeg kendte ham ikke før min søn og investor Tore Hartelius forærede mig en af hans bøger.

Siden har jeg fulgt Casey og flere af de interessante mennesker, som han henviser til. Foruden Casey vil jeg fremhæve to andre kontrære investorer, der begge bor i Singapore.

Casey er amerikaner og har skrevet flere bestsellere om investering, som er hans beskæftigelse.

Han fik sit gennembrud som forfatter i 1978 med bogen ”The International Man”. Som titlen signalerer, er Casey ikke en hjemmefødning. Han er ikke som de fleste. I ramme alvor anbefaler han andre at anskaffe sig mere end et pas.

Læser du hans første krimi fra 2016, som han skrev sammen med lægen John Hunt, får du et kulørt og tankevækkende indblik i en anden måde at være i verden på.

Det spændende ved Speculator er, at Casey og Hunt rokker ved vores – i hvert fald min – tilgang til staten og retfærdighed. Spekulator er første bind i en trilogi om internationale intriger og en slags ideologisk manifest.

Se mere om Casey på bloggen International Man og Youtube.

Så meget fylder penge i den fysiske verden

To internationale eksperimenter

Vi er ifølge Casey vidner til to internationale eksperimenter, som ingen kender rækkevidden og konsekvenserne af.

Det første er massevaccinering med en ny type vaccine, der genererer kæmpe profitter til en håndfuld producenter.

Det andet eksperiment er centralbankernes massetrykning af penge. Aldrig i verdenshistorien er så mange trillioner af dollars, euro og andre valutaer blevet trykt for at stimulere økonomien.

Historiske eksempler f.eks. hyperinflation i Tyskland efter 1. verdenskrig burde mane til forsigtig, men det er ikke tilfældet.

Alene i USA har centralbanken med regeringens accept i de senere år trykt flere dollars end i hele USA’s 250 års historie.

En kendsgerning, som tænder den helt store røde alarm hos Casey og andre investorer, der er ved at sætte alle sejl til en kommende krise.

Så meget fylder en trillion i den fysiske verden. Bemærk manden i venstre hjørne

Det ender galt

Jim Rogers er den anden investor, der med sit internationale perspektiv og mange års erfaringer, som investor i både økonomiske ups and downs tænder den røde lampe.

Det er ikke tilfældigt, at Rogers og familie er flyttet fra USA til Singapore, hvilket han kommer lidt ind på i Adam Taggarts interview på Wealthion.

Rogers forventer en massiv økonomisk og finansiel nedsmeltning, som overgår Den Store Depression i 1929 og finanskrisen i 2007-2009.

De centrale nøgleord er: For meget gæld. Negative renter. Stigende inflation. Svag vækst. Valuta der mister værdi. Fejlinvesteringer. Centralbankernes indgriben i markedet. Politikernes krisepolitik og geopolitiske spændinger.

Ifølge Rogers er kursen sat mod det største bjørnemarked i mandsminde. Et bjørnemarked er betegnelsen for et marked med faldende aktiekurser.

Se mere om Bull og Bear markeder.

Capitalist Exploits: En kontrær investor

Advarslen er i tråd med Caseys vurdering. Den er også i tråd med Chris MacIntoshs fra Capitalist Exploits, hvis blog giver masser af markedsindsigt og omtale af kontrære investeringer med lav risiko og højt udbytte.

Capitalist Exploits er en hedgefond, som Casey stoler på og anbefaler. Macintoshs blog og nyhedsbrev indeholder nyttig markeds indsigt.

Se video-interview med MacIntosh og Casey’s tanker og sales pitch.

Bidens politik beskrives af investor Dough Casey og David Stockman som det farligste eksperiment siden kommunismen
Bidens politik beskrives af investor Dough Casey og David Stockman som det farligste eksperiment siden kommunismen

Biden og Feds farlige eksperiment

Samtidig med seddelpressen kører på overdrive, har den amerikanske præsident Joe Biden fremlagt en krisepolitik. Præsidenten vil med sit initiativ hjælpe den amerikanske økonomi på højkant og mindske uligheden i samfundet.

Biden kalder sin krisepolitik for Build Back Better. Casey kalder politikken for det farligste eksperiment siden kommunismen.

Casey giver sammen med David Stockman, der er hjemmevant i Det Hvide Hus og på Wall Street, et interessant perspektiv på den amerikanske centralbank og Biden-administrationen.

De løfter også sløret for, hvordan andre investorer forbereder sig på en kommende økonomisk krise.

Kontrære investorer undgår amrikanske statsobligationer
Investorer undgår amerikanske statsobligationer

Investeringer i fysiske værdier

De mest forudseende og kontrære investorer har allerede øget deres investeringer i fysiske værdier som jord, fødevarer, bygninger, råvarer og ædel metal.

Amerikanske High-teck aktier, som er i høj kurs, viger de uden om. Statsobligationer, som skal være med til at finansiere Bidens ambitiøse økonomiske plan, viger de også uden om.

Casey og Stockman skriver:

– Milliardær og hedgefond direktør Ray Dalio undrer sig over, at nogen vil eje amerikanske statsobligationer, når det vil tage 500 år at få pengene tilbage.

Se mere om Ray Dalio’s syn på obligationer i artiklen: Why in the World Would You Own Bonds og videoen: It’s pretty crazy to want to own cash and bonds.

Priserne stiger på fødevarer hvilket tiltrækker kontrære invetorer
Priserne stiger på fødevarerne, hvilket gør dem interessant for kontrære investorer

Tilliden til amerikansk økonomi er væk

Budskabet i analysen af The Fed og Biden-administrationen er, at tilliden til den amerikanske dollar og økonomi ligger på et lille sted. Tendensen er ifølge Casey en bevægelse væk fra værdipapirer til fysiske aktiver.

Caseys kæphest er guld og især mineselskaber, der udvinder guld.

Der er masser af spændende informationer og tanker i analysen, der er velskrevet og også en af de bedste salgsartikler med masser af pain og gain, jeg har læst.

Se mere om investeringer i fysiske værdier på f.eks. Capitalist Exploits.

Tre kontrære investorer og mennesker

Doug Casey, Jim Rogers og Chris MacIntosh har meget at byde på, men tag ikke fejl, de er udover at være succesfulde kontrære investorer også gode sælgere.

De er bestemt ikke mainstream. De har et tankesæt formet i en verden, der belønner kontrære investorer og mennesker.

Det finder jeg utrolig forfriskende. Derfor denne introduktion, som er tænkt som kilde til inspiration og eftertanke i en mainstream verden – fuld af propaganda og bedrag.

Se også mine artikler Profit er bedre end løn og Føler du dig politisk hjemløs.

NB! Jeg har ingen aktier eller andre økonomiske interesser i ovenstående firmaer.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Underet ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Jeg vil gerne høre dine tanker. Send mig din kommentar.x
()
x

Kontakt

Tel: +45 20 71 97 17
E-mail: [email protected]

Sociale medier

Skriv en besked